חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 39576-04-10

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום רחובות
39576-04-10
26.4.2011
בפני :
איריס לושי-עבודי

- נגד -
:
משה סליקטר
עו"ד רפאל אלמוג
:
עיריית רחובות
עו"ד רנה הירש
החלטה

1.      בפניי בקשה לדחייה על הסף עקב התיישנות של תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף, אשר הוגשה נגד עיריית רחובות (להלן: " המבקשת").

התביעה

2.      ביום 18.2.2009 הגיש התובע, מר משה סליקטר (להלן : " המשיב"), תביעה בגין נזקי גוף שנגרמו לו, לטענתו, כתוצאה מנפילה מסוס שאירעה בשנת 1991, בהיותו בן 42.

התביעה הוגשה במקורה לבית-משפט השלום בתל-אביב-יפו והועברה לבית-משפט זה עקב טענה בדבר העדר סמכות מקומית.

3.      בכתב-התביעה טען המשיב, כי בתאריך 25.5.1991 הגיע לחוות הסוסים "השטח" (להלן: " החווה"), המצויה בעיר רחובות. כאשר רכב (בתשלום) על אחד הסוסים, החל ציוד הרכיבה להתפרק תחתיו והארכובה הימנית נקרעה לחלוטין. כתוצאה מכך החל הסוס להשתולל, השליך את המשיב מעל גבו ובעט בו בכל חלקי גופו ובפרט בקרסולו השמאלי (להלן: "התאונה").

4.      בעקבות התאונה הועבר המשיב לבית-החולים "קפלן", שם אובחן שבר מרוסק פתוח בקרסולו השמאלי.

המשיב צירף לכתב-התביעה חוות-דעת מומחה מטעמו, ד"ר אילן בן יצחק, מומחה לכירורגיה אורטופדית, אשר ניתנה ביום 20.1.1995. מחוות-דעת זו עולה כי כתוצאה מן התאונה נותרה למשיב נכות רפואית צמיתה בשיעור של 35% בגין קשיון נוח של הקרסול, חסר תנועות סובטלריות וצלקות מכוערות או מכאיבות.

גדר המחלוקת

5.      המבקשת הגישה בקשה בכתב שבה טענה, כאמור, כי יש לדחות את התביעה על הסף מחמת התיישנות, הואיל וזו הוגשה רק בחלוף 18 שנה ממועד התאונה.

6.      אין מחלוקת בין הצדדים כי התביעה אמנם הוגשה מעבר לתקופת ההתיישנות הקבועה בחוק, אך הם חלוקים בנוגע לתחולתו במקרה זה של כלל הגילוי המאוחר הקבוע בסעיף 8 לחוק ההתיישנות, התשי"ח-1958 (להלן: " חוק ההתיישנות"), שכותרתו "התיישנות שלא מדעת" וזו לשונו:

נעלמו מן התובע העובדות המהוות את עילת התובענה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו לתובע עובדות אלה.

7.      כפי שיפורט להלן, המשיב טען בהקשר זה כי רק ביום 7.2.2009 - לאחר שערך חקירה אודות החווה ובעליה (להלן: "החקירה") - התגלה לו לראשונה כי החווה פעלה במשך שנים רבות ללא רישיון עסק כדין וכי המבקשת ידעה על כך ולא עשתה דבר בנדון. מכאן, שעילת התביעה נגד המבקשת אליבא דמשיב - קרי התרשלותה של המבקשת אשר אפשרה לכאורה לחווה להתנהל ללא רישיון עסק - נודעה לו לראשונה רק במועד זה, כך שמרוץ ההתיישנות בנוגע לעילה זו החל למעשה רק ביום 7.2.2009.

ההליכים

8.      כאמור, המבקשת הגישה בקשה בכתב לדחיית התביעה על הסף עקב התיישנות. המשיב הגיש את תגובתו לבקשה והמבקשת הגישה תשובה לתגובה.

9.      בשלב ראשון נקבע אפוא התיק לדיון בשאלת ההתיישנות בלבד. לקראת הדיון התרתי למשיב, לבקשתו, להגיש תצהיר בעניין זה.

10.  לאחר שלוש דחיות, שאותן יזם המשיב (מסיבות שונות), התקיים לבסוף הדיון בפניי ביום 30.1.2011, שבמסגרתו נחקר המשיב על תצהירו.

11.  לאחר מכן סיכמו הצדדים את טענותיהם בכתב, כאשר קבעתי כי לאור מהות הבקשה המבקשת תהא זו אשר תגיש ראשונה את סיכומיה.

12.  מכאן החלטתי בבקשת המבקשת.

טענות המשיב

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>